Igora Vasiljeva skulptūru izstāde

No šī gada 20. maija līdz 6. jūnijam Rīgas galerijā «Daugava» notika tēlnieka Igora Vasiļjeva jubilejas izstāde.

Igora Vasiļjeva jubilejas izstādi atbalstija Rietumu Bankas Labdarības fonds un aģentūra Live Riga. Izstādi rīkoja sabiedriskā organizācija «Vecāķu biedrība».

Ielugums uz izstadi

Izstādē tika eksponēti darbi no muzeju fondiem (Kinomuzejs, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, muzejs «Ebreji Latvijā», Farmācijas muzejs) un privātkolekcijām.

Skatītāji redzēja spilgtu personību portretējumus – Gidons Krēmers, Raimonds Pauls, Mihails Tāls, Boriss Pasternaks, Kārlis Sebris, Leo Svemps, Sergejs Eizenšteins, kā arī citas koka un bronzas skulptūras.

“Portrets kā žanrs un koks kā materiāls – tie ir divi vispārināti Vasiļjeva tēlniecības raksturotāji. Aiz tiem slēpjas gan tas, kas viņu iezīmē kā unikālu un tādēļ arī savrupu parādību sava laika tēlniecībā, gan tas, kas viņu padara par šī laikmeta spilgtu un meistarīgu raksturotāju”, – saka mākslas zinātniece Arta Vārpa.

Izstādes ietvaros tika piedāvāts eskponēto darbu katalogs, ko iespējams iegādāties, veicot pasūtījumu mūsu mājaslapā.

Reportāžas no izstādes atklāšanas autors ir Viktors Griberans. Viktoram bijusi tā laime pazīt Igoru Vasiļjevu personīgi. Viņi satikušies Herca Franka dokumentālās filmas «Atmoda» filmēšanas laikā. Reportāžā izmantotas retas fotogrāfijas, kuras filmēšanas laikā Viktors Gribermans uzņēmis Vasiļjeva darbnīcā Vecāķos.

??????????